Oglasio se otac ubijene Angeline posle proširenja optužnice: "Nije učio da puca samo u streljani, već..."
Anđelko Aćimović, Foto: Printscreen/TV Prva

anđelko aćimović izneo stav

Oglasio se otac ubijene Angeline posle proširenja optužnice: "Nije učio da puca samo u streljani, već..."

Oglasio se Anđelko Aćimović posle proširenja optužnice protiv roditelja dečaka ubice

Objavljeno:

Povodom proširenja optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović oglasio se otac ubijene devojčice, Anđelko Aćimović.

"Očekivalo se da će optužnica biti proširena, jer su svi elementi potrebni za to krivično delo postojali već u ranijoj fazi. Međutim, nakon svedočenja ubice, jasno je da je dete bilo potpuno zapostavljeno u vaspitanju i brizi, posebno kada se uzmu u obzir aktivnosti kojima se bavio noću dok je planiralo ovaj zločin", ovo su reči Anđelka Aćimovića, oca ubijene devojčice nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo Višem sudu proširenje optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kecmanovići
Kecmanovićifoto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

Anđelko Aćimović ističe da je dobro što je optužnica proširena i da su roditelji dečaka ubice direktni krivci za ovaj zločin.

"Osnovi sumnje su postojali, ali se čekalo na prikupljanje dodatnih dokaza. Njegovo svedočenje samo je potvrdilo naše sumnje. Nije učio da puca samo u streljani, već mnogo pre toga. Otac ga je obučavao privatno, a on je u streljanu već dolazio obučen. Kada se sve to sagleda, igrice, nestabilnost i dostupnost oružja, dolazi do ovakve stravične tragedije. Mislim da je tužilaštvo donelo pravu odluku", dodaje Aćimović.

Anđelko Aćimović
Anđelko Aćimovićfoto: Kurir televizija

Podsetimo, Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizira da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih, koji je trenutno u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, protiv Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nenad Stefanović ukazuje da postoji opravdana sumnja da su oni u periodu od 30. aprila 2022. godine do 3. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem svoje dužnosti vaspitavanja, zapustili svoje maloletno dete, koje je 3. maja 2023. godine upotrebom vatrenog oružja lišilo života radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i devetoro učenika te škole, kao i jer je teško povredilo nastavnicu istorije i još petoro učenika.

"Zbog faze postupka u kojoj je isključena javnost odlukom Višeg suda u Beogradu, detalje proširenja optužnice ne mogu da iznosim, ali ukazujem da je upravo inkriminisano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem od 3. maja 2023. godine u OŠ Vladisav Ribnikar", zaključuje Glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

Bonus video:

01:40

Zašto je dečak ubica iz RIbnikara prestao da puca i pozvao policiju?

(Espreso / Nova / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.